Poliția Locală Sector 2 și InfoCons, campanie de informare despre drepturile și interesele consumatorilor

În perioada 5-20 iulie, Poliția Locală Sector 2, în parteneriat cu InfoCons, derulează o campanie amplă de informare a populației din Sectorul 2 cu privire la drepturile și interesele legitime ale consumatorilor.

Campania de conștientizare derulată împreună cu organizația neguvernamentală InfoCons mizează pe principiul – o informare corectă dă puterea fiecărui cetățean să-și apere drepturile. Pe lângă cele peste 500 de afișe plasate în locații cu vizibilitate crescută, polițiștii locali poartă dialoguri de la om la om și transmit informații extrem de utile despre:

Drepturile consumatorilor casnici de energie electrică și gaze naturale – de la dreptul de a vă alege furnizorii fără plata vreunei taxe pentru schimbarea acestora, la dreptul de a fi informați cu privire la condițiile contractuale, prețurile și tarifele aplicabile, la diverse drepturi de a solicita furnizorilor modificări sau completări la anexele sau contractul de furnizare a serviciilor etc.

Importanța de a deveni consumatori europeni activi

Utilitatea și contextele de apelare a Numărului European Unic de Urgență 112

Funcționalitățile și modalitățile de accesare a Aplicației APEL 112, prin care se pot obține informații utile pentru o localizare rapidă a apelantului.

Utilitatea Serviciului SMS 113, destul de puțin cunoscut de români. Un serviciu rapid, ce poate salva vieți în situații critice – daca te afli în imposibilitatea de a apela telefonic numărul de urgență 112, poți semnala urgența printr-un SMS la 113. Pot exista situații în care nu poți vorbi la telefon (sechestru, jaf, răpire, atentat terorist), iar un SMS la 113 poate salva vieți. SMS 113 este extrem de util pentru persoanele cu deficiențe de auz sau vorbire, cărora le recomandam să-și înscrie numărul de telefon în prealabil în baza de date a Serviciului Național Unic pentru Apeluri de Urgență – https://www.sts.ro/ro/inregistrare-online.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati