Poliţia Locală Sector 5 şi Garda de Mediu vor face controale vizând potenţiale surse de emisii poluante

Poliţia Locală Sector 5 şi Garda de Mediu vor face de luni controale vizând potenţiale surse de emisii poluante, precum inspecţii la amplasamentele unde au loc arderi necontrolate de deşeuri, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 5.

Planul de acţiune comună al celor două instituţii privind calitatea aerului şi gestiunea deşeurilor prevede că acestea vor realiza controale privind calitatea aerului, prin identificarea potenţialelor surse de imisii/emisii poluante care creează disconfort zonelor rezidenţiale, în vederea reducerii acestora; inspecţii la amplasamentele unde se înregistrează arderi necontrolate de deşeuri, incendii de vegetaţie, incendii la unităţi economice în activitate şi la cele inactive, incendii care au putut determina schimbări ale caracteristicilor componentei de mediu aer.

Totodată, Poliţia Locală Sector 5 şi reprezentanţii Gărzii de Mediu vor efectua inspecţii în vederea aplicării unor măsuri de urgenţă pentru reducerea şi limitarea poluării atmosferei în cazurile în care traficul auto sau activităţile desfăşurate în zone rezidenţiale determină depăşiri ale valorilor limită privind calitatea aerului.

Vor fi efectuate inspecţii la amplasamentele pe care sunt depozitate/ abandonate deşeuri şi va fi verificat modul în care funcţionează sistemele de colectare separată a deşeurilor de pe domeniul public. În urma acţiunilor desfăşurate se va analiza situaţia îndeplinirii ţintei de reducere a cantităţii de deşeuri municipale depozitate şi stabilirea măsurilor necesare pentru atingerea acesteia.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţa pe 27 ianuarie că de la 1 februarie în fiecare sector vor funcţiona echipe mixte formate din câte patru comisari de la Garda de Mediu şi patru poliţişti locali, iar Primăria Municipiului Bucureşti va pune la dispoziţia acestora staţia mobilă de măsurare a calităţii aerului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati