Poliția Locală Sector 6 a aplicat amenzi de peste 300.000 în luna mai

Polițiștii locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au aplicat, în luna mai 2019, o serie de amenzi persoanelor care nu au păstrat curățenia trotuarelor, a arterelor de circulație, a parcurilor, a locurilor de joacă pentru copii, a pieţelor şi a altor locuri publice.

Un număr de 22 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate posesorilor animalelor de companie care, în timpul plimbărilor pe domeniul public, n-au deţinut asupra lor materialele necesare (făraş, mătură, pungă) pentru curăţarea dejecţiilor provenite de la acestea, au permis accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi în parcuri, grădini publice, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii. Alte 70 de amenzi au fost aplicate pentru nepăstrarea curățeniei pe domeniul public.

Suma totală a sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. nr. 120/2010 a fost, în luna mai, de 94.100 lei.

Tot luna trecută, agenții au acţionat și în piețe, în vederea combaterii actelor de comerţ ilicit, pentru respectarea normelor de igienizare şi salubrizare. Au fost legitimate 1.554 persoane, aplicate 387 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 142.575 lei, şi au fost confiscate bunuri comercializate ilegal în valoare de 4.983 lei.

sursa foto: Primăria Sector 3

De asemenea, poliţiştii locali au desfăşurat acţiuni în vederea respectării ordinii şi liniştii publice, identificării grupurilor de persoane care consumă alcool până la ore târzii în zonele limitrofe locuinţelor și depistării persoanelor care încalcă în mod repetat prevederile Legii nr.61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Astfel, au fost legitimate 1.682 persoane, identificate 37 de persoane fără domiciliu şi aplicate 290 sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 66.900 lei.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control vor avea caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a asigura curăţenia și ordinea în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati