Poliția Locală Sector 6 a confiscat o autoutilitară pentru transport ilegal de deșeuri

Autoutilitară confiscată ca urmare a acțiunilor desfășurate de Poliția Locală Sector 6 și Garda Națională de Mediu. Șoferul a primit și o amendă de 19.250 de lei pentru încălcarea legii, potrivit unui comunicat de presă.

În data de 02.03.2021, în jurul orei 10:00, poliţiştii locali din cadrul Poliției Locale Sector 6, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe Str. Râul Doamnei, au observat o persoană care a încărcat într-o autoutilitară staționată pe domeniul public (spațiu verde) mai mulți saci cu deșeuri provenite din renovarea unui imobil, după care s-a pus în mișcare încercând să părăsească zona.

Polițiștii locali în colaborare cu lucrătorii Secției 25 Poliție au oprit conducătorul auto și ca urmare a verificărilor efectuate s-a stabilit identitatea acestuia ca fiind G.A.I. în vârstă de 33 de ani cu domiciliul pe raza Județului Călărași și faptul că nu deține acord de transport eliberat de Primăria Municipiului București.

Ulterior solicitării polițiștilor locali, la fața locului s-a prezentat și un echipaj al Gărzii Naționale de Mediu care a constatat că persoana care efectua transportul de deșeuri nu deținea documente care să ateste trasabilitatea acestora, respectiv, formular de încărcare – descărcare deșeuri nepericuloase.

Valoarea sancțiunilor aplicate cu această ocazie de către polițiștii locali și comisarii Gărzii Naționale de Mediu se ridică la 19.250 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, H.C.L. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului București de pe raza Sectorului 6 și a H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României. În plus, comisarii Gărzii Naționale de Mediu au dispus și măsura complementară de confiscare a autoutilitarei respective în conformitate cu prevederile art.25, alin.3 din H.G. nr.1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că activitățile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menține curăţenia în Sectorul 6.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati