Poliția Locală Sector 6 a dat amenzi de 60.000 de lei celor care au aruncat coji de semințe în parcuri

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat mai multe acțiuni care au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat în parcurile Crângaşi, Păcii, Marin Preda, Gorjului şi Drumul Taberei.

Persoanele fizice au obligaţia să păstreze curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

În acest sens, cuantumurile privind sancțiunile contravenționale pentru aruncarea cojilor de seminţe în parcuri şi în locurile de joacă pentru copii sunt cuprinse între 2000 și 5000 lei pentru persoanele fizice.

Astfel, polițiștii locali au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 60.000 de lei mai multe persoane surprinse că aruncau coji de seminţe sau deșeuri de natură diversă pe domeniul public.

Totodată, mai mulți tineri care au fost depistați aruncând coji de semințe pe jos au cooperat cu polițiștii, în sensul că au dat curs solicitării acestora de a curăța singuri locurile respective, fiind sancţionați doar cu avertismente.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati