Poliția Locală Sector 6, ADPDU și DGASPC, acțiune comună de igienizare a unui teren situat pe Bulevardul Timișoara

Mai mulți cetățeni ai Sectorului 6 au sesizat faptul că pe un teren situat pe Bulevardul Timișoaramai multe persoane care şiau improvizat adăposturi, perturbă ordinea şi liniştea publică, depozitează mari cantităţi de deşeuri.

Astfel, joi, Poliţia Locală Sector 6, prin Direcţia Ordine Publică în colaborare cu reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Sector 6 și A.D.P.D.U. Sector 6, au întreprins o amplă acţiune de salubrizare şi igienizare a terenului respectiv.

La faţa locului polițiștii locali au depistat şi identificat un număr de opt persoane, cărora reprezentanții D.G.A.S.P.C. S6 le-au adus la cunoștință faptul că pot fi conduse la unul dintre centrele sociale de pe raza teritorială a sectorului 6 pentru a primi eventuale servicii sociale adecvate situației cu care acestea se confruntă în prezent, în măsura în care își oferă consimțământul de a beneficia de măsurile de protecție socială conferite de legislația în vigoare. Acestea au refuzat sprijinul oferit.

Potrivit H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București, persoanele fizice au obligaţia să păstreze curățenia trotuarelor, arterelor de circulație, a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice și să nu abandoneze sau să depoziteze deşeuri menajere sau de altă natură pe domeniul public sau privat, aceaste fapte fiind sancţionate cu amenzi cuprinse între 2.000 lei şi 5.000 lei.

Totodată, A.D.P.D.U. Sector 6 a intervenit în teren cu utilaje, cu ajutorul cărora a fost ridicată întreaga cantitate de deșeuri de natură diversă de pe domeniul public iar în perioada următoare, polițiștii locali vor monitoriza zona în cauză pentru a preîntâmpina astfel de situații.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati