Poliția Locală Sector 6, campanie de informare pentru posesorii animalelor de companie

În completarea campaniei de curățenie aflată în derulare la nivelul Sectorului 6, campanie inițiată de Primăria Sector 6, poliţiştii locali participă la informarea cetățenilor, posesori de animale de companie, privind păstrarea curăţeniei pe domeniul public prin distribuirea de flyere care cuprind informații cu privire la obligațiile pe care le au în timpul plimbării animalelor pe domeniul public.

Astfel, potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind normele de salubrizare ale Municipiului Bucureşti:

Art. 34 (1) Posesorii de animale de companie au următoarele obligaţii, în timpul plimbării animalelor pe domeniul public:

a) să deţină asupra lor materialele necesare pentru curăţarea locului şi evacuarea dejecţiilor fiziologice;

b) să nu permită accesul animalelor de companie pe spaţiile verzi din parcuri, grădini publice şi cele aferente ansamblurilor de locuinţe, în spaţiile de joacă amenajate pentru copii, în magazine şi pieţe de desfacere a produselor agroalimentare. Accesul cu animalele de companie va fi permis numai în spaţiile special amenajate;

c) menţinerea câinilor în lesă, iar cei din categoria câinilor agresivi vor purta, obligatoriu, şi botniţă;

Nerespectarea prevederilor prezentelor norme de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 200 lei la 500 lei.

Pe această cale, Poliția Locală Sector 6 face apel la populație să sesizeze orice abatere.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati