Poliția Locală Sector 6, controale în mijloacele de transport în comun. Ce nereguli au fost găsite – FOTO

Poliţiştii locali au început controalele în mijloacele de transport în comun care tranzitează Sectorul 6. Aceştia le oferă sprijin controlorilor şi intervin atunci când călătorii prinşi fără titlu de călătorie devin recalcitranţi şi refuză să se legitimeze.

În plus, oamenii legii se asigură de faptul că pasagerii au parte de un climat de siguranţă.

”Astăzi, 19 ianuarie, între orele 7.30- 14.00, a avut loc o acţiune comună a Direcţiei Generale de Poliţie Locală (DGPL) Sector 6 şi a angajaţilor Societăţii de Transport Bucureşti (STB) pe liniile de tramvai 41 şi 44 şi pe liniile de autobuz 162 şi 163.”, potrivit unui comunicat de presă.

44 de persoane, prinse că circulau fraudulos

44 de persoane au fost depistate că circulau fraudulos şi au fost amendate. 36 dintre ele au achitat pe loc suprataxa, în valoare de 80 de lei, după ce poliţiştii le-au cerut să se legitimeze. Restul au fost sancţionate contravenţional cu sume cuprinse între 300 şi 500 de lei.

De asemenea, nouă bucureşteni au primit avertismente scrise pentru nepurtarea măştii de protecţie şi li s-a oferit câte o mască.

Ciucu: ”Diferiţi cetăţeni distrug, mâzgălesc, fac mizerie şi gălăgie”

Cerşetorii, vânzătorii ambulanţi şi oamenii străzii au fost daţi jos din mijloacele de transport în comun. Cei fără adăpost au fost preluaţi de asistenţii sociali de la DGASPC Sector 6.

„Noi ne face treaba. Avem foarte multe sesizări de la cetăţeni care spun că nu sunt în regulă condiţiile în care circulă în mijloacele de transport din Bucureşti. Dincolo de faptul că se circulă fără bilet, dar asta este treaba STB, există foarte mult comerţ ilegal care-i deranjează pe călători şi sunt oameni ai străzii care, pe timp de iarnă, folosesc mijloacele de transport în comun tocmai pentru că le este frig.

Imediat ce Poliţia Locală găseşte un om fără adăpost apelează de DGASPC, care vine să-l ajute, pentru că acţionăm integrat. Nu este lăsat fără ajutor, ci este primit în centrele noastre. Pe de altă parte, nu le putem cere oamenilor să circule cu transportul în comun şi să renunţe la automobilul personal dacă nu asigurăm condiţiile necesare pentru o călătorie civilizată şi este minim ce putem face. De aceea avem aceste acţiuni comune, pe care Poliţia Locală a Sectorului 6, împreună cu STB, este prezentă pentru a aduce ordinea, curăţenia şi liniştea în mijloacele de transport în comun. Pentru că există şi această problemă, diferiţi cetăţeni distrug, mâzgălesc, fac mizerie şi gălăgie. Îmi doresc ca în Sectorul 6 să se circule în mod civilizat”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, prezent la acţiune.

Protocolul între DGPL Sector 6 şi STB a fost încheiat pe 12 ianuarie 2022 şi este valabil timp de un. Sectorul 6 este singurul care a răspuns solicitării venite din partea societăţii de transport public.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati