Poliția Locală Sector 6 îndeamnă cetățenii să curețe țurțurii formaţi la nivelul acoperişurilor clădirilor

În această perioadă, ţurţurii formaţi la nivelul acoperişurilor clădirilor reprezintă un real pericol pentru pietoni, astfel că se impune înlăturarea acestora în timp util pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite.

Potrivit Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010, privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti persoanele fizice şi juridice au obligaţia ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze ţurţurii de gheaţă formaţi la nivelul acoperişului imobilului, să cureţe în maxim 24h după încetarea ninsorii zăpada depusă şi gheaţa formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde îşi desfăşoară activitatea, a sediilor de firmă, a curţilor sau terenurilor deţinute, astfel încât traficul pietonal să se desfăşoare în condiţii normale.

La imobilele în care la parter funcţionează societăţi comerciale sau prestatori de servicii, obligaţiile menţionate revin acestor unităţi pe timpul funcţionării lor.

Ignorarea respectivelor prevederi de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 200 lei la 500 lei, iar pentru persoanele juridice între 500 lei şi 2.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati