Poliţia Locală Sector 6, sfaturi despre cum să îţi fereşti casa de hoţi când pleci în vacanţă

Poliţia Sector 6 a transmis un set de sfaturi pentru cei care pleacă în vacanţă.  Printre altele, poliţiştii recomandă celor care pleacă să lase o lumină aprinsă, care poate deruta eventualii „musafiri” nepoftiţi, sau să monteze, în faţa uşii de la intrare, un bec cu senzor.

”Ţi-ai făcut bagajele pentru vacanţă? Ai luat tot, ai udat florile, ai dus gunoiul, ai închis gazele, apa? Nu uita şi de siguranţa casei! Sezonul estival este preferatul hoţilor din locuinţe, care îşi „racolează” victimele inclusiv de pe Facebook şi Instagram. Pentru a preveni incidentele neplăcute, Poliţia Locală Sector 6 a întocmit un set de recomandări pentru toţi cei care urmează să plece în vacanţă şi nu numai”, se precizează în comunicatul oficial.

  • Roagă un vecin de încredere să-ţi ţină casa sub observaţie şi să anunţe poliţia dacă vede persoane suspecte care dau târcoale sau staţionează fără motiv în faţa uşii tale.
  • Ai grijă cui spui că pleci de acasă pentru mai multe zile. E bine să vorbeşti despre vacanţă doar cu persoanele de încredere. Tot persoanele de încredere, din familie, ar putea trece din când în când pe la tine să ridice corespondenţa, să se asigure că totul e în regulă. Lasă-le o cheie de rezervă!
  • Închide şi asigură toate uşile şi geamurile locuinţei, inclusiv uşa de la balcon şi geamul de aerisire de la baie.
  • Cu toate acestea, păstrează aparenţele unei zile normale şi nu trage toate jaluzelele şi draperiile. Casa trebuie să pară locuită.
  • Lasă o lumină aprinsă, care poate deruta eventualii „musafiri” nepoftiţi. Sau montează, în faţa uşii de la intrare un bec cu senzor. Aprinderea lui va descuraja orice persoană care vine cu gânduri ascunse.
  • De asemenea, poţi seta televizorul sau radio să pornească la anumite ore şi să se oprească singure după un timp.
  • Plecaţi cât mai discret de acasă. Nu trebuie să vă ştie tot cartierul când vă urcaţi în maşină cu bagaje peste bagaje.
  • Nu anunţa pe reţelele de socializare unde pleci şi cât stai, nu posta poze din vacanţă. Dacă doreşti neapărat, le poţi povesti la întoarcere prietenilor virtuali cât de frumos a fost.
  • Nu lăsa în casă sume mari de bani şi bijuterii. Nici obiectele de valoare (televizor, laptop…) nu e indicat să se vadă din stradă.
  • Montează-ţi o cameră de supraveghere, un sistem de alarmă, chiar şi o încuietoare de înaltă siguranţă la uşa de acces.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati