Poliția Română lansează o campanie împotriva violenței domestice – VIDEO

La zece zile de cand brățăra electronica de monitorizare a infractorilor a început să fie folosită si în România, Poliția lansează o campanie de combatere a violenței domestice.

Politia Română a anunțat că până acum, 17 persoane acuzate de violență domestică au primit astfel de brățări. Din păcate, zece dintre ele au încălcat ordinul de protecție și s-au apropiat de victimele lor sau au încercat să distrugă brățara.

Unul dintre agresori a fost reținut, iar altul a fost arestat preventiv pentru o lună de zile scrie stirileprotv.ro.

În primul caz vorbim despre un bărbat de 38 de ani care s-a apropiat de fiul său vitreg, pe care îl agresase anterior, deși purta brățară electronică și avea ordin de restricție. Cel de-al doilea este un tânăr de 23 de ani care și-a dat jos brățara de la picior după ce a tăiat-o cu o foarfecă. El nu a purtat-o mai mult de trei zile și s-a ales cu ea după ce a lovit-o pe iubita lui cu palmele peste față.

Pentru ca monitorizarea să poată fi efectuată, atât victimele cât și agresorii lor trebuie să poarte aceste brățări electronice, fiecăruia li se dă câte un telefon mobil iar dacă agresorul încalcă distanța minimă setată de polițist în dispeceratul 112 este emis un mesaj de alarmă, iar cel mai apropiat echipaj va merge să verifice atât victima cât și agresorul.

Cei care trec prin astfel de situații sunt sfătuiți să sune la 112 și să ceară polițiștilor monitorizarea electronică a agresorului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati