Poliția Rutieră cumpără elicoptere cu senzori şi sute de maşini

Poliția Rutieră va cumpăra două elicoptere de patrulare prevăzute cu senzori electro-optici, 300 de autospeciale, 800 de etiloteste, 200 de kit-uri de depistare a drogurilor în salivă și o platformă IT care să permită transmiterea și procesarea în timp real a informațiilor culese din teren.

  • Poliția Rutieră și-a stabilit ca obiectiv ca, în intervalul 2021 – 2030, să reducă gradual numărul de decese provenit din accidente pe drumurile publice cu 50%, față de etalonul 2020.

Este vorba despre proiectul „Horus”, a cărui notă de fundamentare a fost aprobată de Guvern și care necesită investiții de 216 milioane de lei, derulate în următorii doi ani, potrivit Economedia.

Finanțarea este asigurată din bugetul propriu (15%) și din surse externe (85%).

Poliția a precizat că România are un număr exagerat de accidente soldate cu decese și ar trebui să fie dotată mai bine, ca să poată împiedica producerea a cât mai multe dintre ele.

300 de autospeciale vor întări capacitatea operativă a Poliției

Potrivit Poliției, cele două elicoptere de care are nevoie vor contribui la întărirea capacității de monitorizare și gestionare a traficului rutier, căutare-salvare atât pe timp de zi cât și pe timp de noapte, misiuni aeriene de patrulare, supraveghere și recunoaștere.

Cele 300 de autospeciale vor întări capacitatea operativă a Poliției și vor fi distribuite în locurile cele mai pretabile la accidente.

Totodată, subliniază Poliția, cumpărarea a 200 de dispozitive mobile de depistare a persoanelor ce au consumat droguri și s-au urcat la volan este necesară pentru că acest consum a crescut drastic, în ultimii ani, sau, cel puțin, a început să fie depistat tot mai mult.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati