Poliției Capitalei a făcut controale la un centru comercial din Sectorul 2 care vindea produse contrafăcute

Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, prin Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Sector 2, au desfăşurat, luni, o acţiune, într-un complex comercial din Sectorul 2, ce a avut ca obiect combaterea faptelor de punere în circulaţie a produselor cu mărci protejate, fără acordul titularului acestora, aşa cum prevede Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Au fost efectuate verificări la un număr de 15 agenţi comerciali, ocazie cu care au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor aproximativ 14.000 de articole, reprezentând: obiecte de imbrăcăminte sport, genţi, curele, încălţăminte şi parfumuri, toate purtând însemnele unor mărci protejate.

În cauză se efectuează cercetări faţă de un număr de 12 persoane, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similar, aşa cum este prevăzută de art.90 lit. b din Legea nr. 84/1998 privind mărcile şi indicaţiile geografice.

Cuantumul prejudiciului cauzat se ridică la suma de aproximativ 2.700.000 lei.

Aceste acţiuni continuă pentru menţinerea unui climat de linişte publică şi siguranţă civică.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati