Poliţist din Capitală, acuzat de procurori că lua mită de la traficanţi de droguri

0
429
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Un ofiţer de poliţie judiciară din Capitală a fost reţinut de procurorii DIICOT sub acuzaţia că a primit 1.000 de euro mită de la un traficant de droguri, pentru a-l ajuta să primească înapoi permisul de conducere, scrie Agerpres.

Poliţistul este acuzat pentru luare de mită şi acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (trei acte materiale), urmând să fie dus vineri în faţa unui judecător cu propunere de arestare preventivă.

„S-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie-martie 2023, inculpatul şi-a exercitat în mod nelegal atribuţiile de serviciu, efectuând o serie de acţiuni, printre care şi accesarea fără drept şi în mod repetat a bazei de date a Poliţiei Rutiere, în scopul obţinerii unor foloase necuvenite, respectiv suma de 1.000 euro primită cu titlu de mită, pentru restituirea permisului de conducere a unui inculpat, traficant de droguri. În urma percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului au fost identificate şi ridicate sumele de 28.224 lei şi 2.920 euro, precum şi mai multe documente în legătură activitatea serviciului în care este încadrat”, anunţă DIICOT într-un comunicat de presă.

Ofiţerul de poliţie a fost pus sub acuzare încă din luna martie, fiind bănuit că a sprijinit o grupare de traficanţi de droguri, avertizând despre anchetele în derulare şi oferind informaţii din bazele de date ale Ministerului Afacerilor Interne.

Traficanţii în cauză vindeau heroină amestecată cu diferite substanţe în vederea obţinerii unor profituri cât mai mari, către persoane de încredere din Capitală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.