Polițiști amendați de jandarmi cu 10.000 de lei, după protestul cu fumigene

0
92
sursa foto: Facebook - Politia Romana

Sute de polițișt au protestat ieri şi azi în fața Palatului Victoria şi la Parlament. Organizatorii protestelor au fost amendaţi cu 10.000 de lei pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice şi instigarea participanţilor.

Polițiști amendați de jandarmi cu 10.000 de lei, după protestul cu fumigene de la Palatul Cotroceni.

În urma desfășurării adunării publice organizată, poliţiştii au fost amendaţi pentru patru sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 10.000 de lei, conform prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, republicată pentru nerespectarea perimetrului adunărilor publice și instigarea participanților de a părăsi locul special destinat și de a se manifesta astfel încât să tulbure ordinea publică.

Contactat pentru un punct de vedere, George Enache, purtător de cuvânt Jandarmeria Română a precizat că punctul de vedere al poliţiştilor este gresit, scrie Antena3.

„Este o percepție a dânsului din punctul nostru de vedere greșită și aş întării lucrul ăsta, sunt măsuri pe care le-am luat în baza legii de organizare și funcționare și alege adunărilor publice care ne impun anumite obligații cu ocazia desfășurării unor astfel de manifestații publice.

Controalele efectuate au avut la bază prevederile legale care spun clar că, persoanele pot fi verificate bagajele acestora vor fi verificate în situația în care se participă la asemenea manifestații publice.

Avem niște antecedente cu privire la organizarea acestora activității care sau folosit fumigene, articole pirotehnice tocmai pentru a preveni aceste lucruri și în primul rând pentru siguranța celor care participă acolo au fost luate toate măsurile măsuri care au un caracter preventiv departe de noi gândul de a provoca alte lucruri.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.