Poliţiştii au depistat şi arestat, pe Aeroportul „Henri Coandă”, un cetăţean spaniol urmărit internaţional

1
1068

Poliţiştii au depistat şi arestat, pe Aeroportul „Henri Coandă”, un cetăţean spaniol urmărit internaţional după ce a fost condamnat pentru înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals.

„La data de 6 ianuarie, poliţiştii de la transporturi de pe Aeroportul ‘Henri Coandă’ Bucureşti au depistat, în urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Spania şi Biroul Sirene România, un bărbat, de 53 de ani, cetăţean spaniol, urmărit internaţional de autorităţile spaniole pentru înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals.

Astfel, la data de 3 ianuarie, autorităţile spaniole au inserat o alertă în Sistemul Informatic Schengen, în vederea arestării bărbatului, de 53 de ani, care are de executat în Spania o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracţiunilor de înşelăciune, falsificare de documente oficiale şi uz de fals”, informează Poliţia Română.

  • Potrivit sursei citate, cetăţeanul spaniol ar fi contactat mai multe persoane de la care ar fi pretins sume mari de bani pentru a finanţa presupuse reclasificări ale unor terenuri rurale în terenuri urbane, în vederea construirii unui supermarket, punând la dispoziţia acestora documente false şi nereturnând nicio sumă de bani dintre cele primite.

„În urma schimbului de informaţii dintre Biroul Sirene Spania şi Biroul Sirene România, poliţiştii de la transporturi de pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti l-au depistat pe bărbat în momentul în care o aştepta pe iubita sa, cetăţean spaniol, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, aceasta sosind din Spania în România. Ulterior, persoana a fost predată unui echipaj al Serviciului de Investigaţii Criminale Ilfov şi prezentată în faţa unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti. Bărbatul a fost reţinut şi încarcerat în Arestul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi urmează să fie prezentat instanţei pentru demararea procedurilor de predare către autorităţile spaniole”, se arată în comunicat.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.