Polițiștii bucureșteni au dat 73 de amenzi, după ce au descoperit modificări neomologate la mai multe vehicule

Polițiștii Brigăzii Rutiere și inspectorii din cadrul Registrului Auto Român (RAR) au desfășurat un control sâmbătă noapte, în Capitală, și au dat mai multe amenzi după ce au descoperit modificări neomologate la mai multe vehicule.

Potrivit unui comunicat al Brigăzii Rutiere, în cadrul acțiunii de sâmbătă seară s-a urmărit cu precădere starea tehnică a autovehiculelor prin verificarea:

  • sistemului de reducere a zgomotului și a emisiilor poluante;
  • sistemului de frânare;
  • mecanismului de direcție;
  • instalației de iluminare/semnalizare și echipamente electrice;
  • existenței și autenticității seriilor/numerelor de identificare ale vehiculelor;
  • vizibilității și legalitatea montării și utilizării luminilor de altă culoare sau intensitate, dispozitivelor ori accesoriilor de avertizare, decât cele omologate;
  • sistemului de rulare (punți, roți, anvelope și suspensie);
  • corectitudinii datelor din certificatul de înmatriculare și concordanța acestora cu datele și caracteristicile tehnice ale vehiculelor;
  • deținerii inspecției tehnice periodice și valabilitatea acesteia;
  • aplicării tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepția celor omologate și/sau certificate de către autoritatea competentă și care sunt marcate corespunzător.

Au fost date 73 de amenzi în valoare de 38.000 de lei

„În urma activităților de control desfășurate au fost aplicate 73 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.000 de lei după cum urmează:

  • – 24 pentru modificări ale sistemului de evacuare a noxelor;
  • – 46 pentru alte deficiențe tehnice;
  • – 3 pentru lipsa certificatului de înmatriculare;

De asemenea, polițiștii rutieri au constatat 2 infracțiuni – punerea în circulație a unui autovehicul neînmatriculat și cu număr fals de înmatriculare, au reținut 28 certificate de înmatriculare, pentru deficiențele tehnice constatate în urma controalelor efectuate de inspectorii din cadrul Registrului Auto Român, precum și 11 seturi de plăcuțe cu numărul de înmatriculare, se arată în comunicatul Brigăzii Rutiere.

Câteva exemple pentru care s-au dat amenzi:

  • Un bărbat în vârstă de 28 ani a condus un autovehicul pe bd. Unirii, iar în urma controlului efectuat de către polițiștii rutieri în colaborare cu inspectorii din cadrul RAR s-a constatat faptul că autovehiculul avea tubulatura de evacuare a gazelor modificată și producea zgomot, montate la partea din față lumini de altă intensitate și culoare și prezenta modificări constructive neomologate la sistemul de alimentare cu carburant (lipsa instalație GPL). Totodată, s-a constatat ca autovehiculul nu este înmatriculat în circulație și plăcuțele cu numărul de înmatriculare montate pe acesta sunt false. În acest context, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor prev și ped de art. 334 alin. (1) și 334 alin. (2) din CP.
  • Un bărbat în vârstă de 25 ani a condus un autovehicul pe bd. Unirii și în urma controlului efectuat de inspectorii RAR, s-a constatat faptul că autovehiculul avea modificări constructive neomologate la sistemul de evacuare a noxelor, lipsă catalizator și nu avea montate toate prezoanele la roțile axei față. Conducătorul autovehiculului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 990 lei. Totodată, a fost dispusă măsura reținerii certificatului de înmatriculare și a plăcuțelor cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.
  • La data de 02 iunie a.c., un barbat în vârstă de 24 ani a condus o motocicletă pe bd. Unirii și în urma controlului efectuat de inspectorii RAR, s-a constatat faptul că avea modificări neomologate la sitemul de evacuare a gazelor de eșapament, montate anvelopele cu alte dimensiuni față de cele menționate în CIV și prezenta deficiențe majore la sistemul frânare (nefuncționare ABS). Conducătorul motocicletei a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2640 lei, iar ca măsură tehnico-administrativă a fost dispusă reținerea certificatului de înmatriculare și a plăcuței cu numărul de înmatriculare până la remedierea deficiențelor tehnice constatate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati