Polițiștii din București au împărțit din nou amenzi pentru nerespectarea măsurilor de combatere a pandemiei

În cursul zilei de vineri, după ora 17.00, au fost dispuse măsuri de intensificare a verificărilor şi controalelor la nivel naţional. Astfel, aproximativ 5.500 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne au desfăşurat 870 de acţiuni punctuale, ce au vizat, în special, verificări la obiectivele supuse restricţiilor şi zonele cu risc epidemiologic ridicat.

În municipiul Bucureşti şi zonele urbane unde s-au înregistrat aglomerări de persoane, pe principalele artere de circulaţie rutieră şi pe arterele de circulaţie către staţiunile montane/zone de atracţie turistică, pe cele 73 de pârtii de schi funcţionale şi în zonele din proximitatea acestora s-a acţionat cu efective mărite pentru fluidizarea circulaţiei rutiere în special în intersecţiile cunoscute pentru crearea de ambuteiaje sau cu circulaţie îngreunată, precum şi în vederea asigurării respectării regulilor şi restricţiilor stabilite pentru limitarea evoluţiei îmbolnăvirilor cu COVID-19.

Astfel, în Municipiul Bucureşti, structurile Ministerului Afacerilor Interne au acţionat cu 943 de angajaţi pe un schimb, aproape dublu faţă de o zi curentă, fiind constituite filtre rutiere, dispozitive de fluidizare a circulaţiei, echipe de verificare şi control a operatorilor economici, în special din domeniul HORECA, precum şi echipe de verificare şi control în parcuri şi zone de agrement aglomerate.

Exemplu:

În Municipiul Bucureşti, poliţiştii au fost sesizaţi prin cu privire la organizarea unei petreceri, la care participă mai multe persoane. În urma verificărilor, au fost aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în conformitate cu prevederile Legii nr. 55/2020, precum şi o sancţiune prevăzută de Legea 61/1991 organizatorului, pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, în valoare totală de 22.500 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati