Poliţiştii din București și 16 judeţe refuză să mai dea amenzi. De ce protestează oamenii legii

Poliţiştii din toată ţara dau avertismente în loc de amenzi, continuând protestul iniţiat de 1 Decembrie pentru suspendarea Legii Salarizării nr. 153/2017 şi în 2022.

În tot mai multe judeţe, cetăţenii care încalcă legea primesc doar avertisment pentru fapte care în mod normal le-ar fi adus amenzi substanţiale. Sindicatul Europol a anunţat încă din 1 decembrie că poliţiştilor din toată ţara li s-a recomandat, ca o primă formă de protest, să nu mai dea amenzi, ci numai avertisment, în speranţa că noul guvern va decide să instituie Legea Salarizării nr. 153/2017, care trebuia să intre în vigoare de la 1 ianuarie, 2022.  

„Am început prima formă a protestului anunţat, respectiv aplicarea avertismentelor. Pentru a face dovada participării colegilor noştri la calendarul de proteste asumat, aşteptăm să ne trimiteţi în continuare avertismentele pe care le primiţi pentru a le posta pe pagina noastră”, le-a transmis Sindicatul Europol, poliţiştilor din toată ţara, prin intermediul reţelei facebook.

FOTO: Facebook/ Sindicatul Europoll

De atunci, pe pagina de Facebook a sindicatului s-au strâns tot mai multe postări cu avertismente date peste tot în ţară, ca dovadă că poliţiştii îşi menţin protestul, conform recomandării Europol.

Până acum, au aderat la această formă de protest poliţiştii de la Rutieră din Gorj, Alba, Bacău, Constanţa, Olt, Bihor, Dolj, Bucureşti, Neamţ, Prahova, Suceava, Mehedinţi, Călăraşi, Giurgiu, Vâlcea, Cluj şi Mureş, potrivit postărilor de pe contul Sindicatului Europol.

Şoferii nu au decât de câştigat de pe urma formei de protest alese de poliţişti, iar unul dintre ei a exprimat acest lucru inclusiv pe procesul-verbal primit: „Mulţumim Poliţiei Rutiere” scrie pe documentul publicat, de asemenea, pe pagina de Facebook a sindicatului.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati