Polițiștii din Ilfov au finalizat ancheta privind presupusa „dubă neagră” care ar fi acostat minore: Mesajul postat online conţinea date nereale

0
629
sursa foto: Facebook - Poliția Capitalei
Polițiștii din Ilfov au declanşat verificări în urma unei postări pe o reţea de socializare conform căreia mai multe persoane acostează tinere într-un autoturism la Săftica. Ancheta a fost finalizată, iar oamenii legii au tras mai multe concluzii.
  • În urma investigațiilor, polițiștii au transmis că mesajul postat online conţinea date nereale. Mai mult, persoana care a publicat mesajul a recunoscut că a minţit.

„În urma efectuării unui complex de verificări şi investigaţii, efectuate de către poliţiştii din Otopeni, cu privire la anumite persoane care se deplasează cu o maşină de culoare neagră şi care ar acosta persoane de sex feminin, în zona localităţii Săftica, a rezultat faptul că afirmaţiile presupuselor persoane vătămate, cât şi cele ale persoanei care a postat aspectele respective pe o reţea de socializare, sunt contrazise în totalitate de ansamblul probator administrat pentru clarificarea situaţiei de fapt şi de drept”, au transmis reprezentanţii IPJ Ilfov.

Potrivit informațiilor publicate de IPJ Ilfov, atât fetele cu care poliţiştii au discutat, cât şi persoana care a scris şi publicat mesajul au recunoscut că au minţit.

„În acelaşi context, subliniem şi faptul că persoanele respective au recunoscut că au prezentat aspecte nereale, faptele la care s-au referit neexistând în realitate”, au transmis reprezentanţii Poliţiei judeţene Ilfov.

Amintim că Poliţia judeţeană Ilfov a anunţat, duminică după-amiază, că a deschis un dosar în cadrul căruia se fac verificări, după ce pe o reţea de socializare a fost postat un mesaj prin care o persoană susţinea că fete minore au fost acostate de persoane aflate într-un autovehicul.

Ancheta Poliției a pornit de le la mai multe mesaje postate de diferite persoane pe Facebook

Ancheta Poliției a pornit de le la mai multe mesaje postate de diferite persoane pe Facebook, în care povesteau cum doi indivizi ar fi încercat să răpească două fete de 16 ani în localitatea Săftica.

„Având în vedere materialul apărut în spațiu public, la un post de televiziune, cu privire la o mașină neagră care acostează minore în Săftica, județul Ilfov, Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov este abilitat să comunice următoarele:

Având în vedere postarea apărută pe o rețea de socializare, la data de 12 august a.c., polițiștii din Otopeni s-au sesizat din oficiu, context în care efectuează verificări și investigații pentru stabilirea cu certitudine a situației de fapt și de drept și luarea măsurilor legale în consecință.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.