Polițiștii din România ar putea primi în dotare pistoale cu electroșocuri

Polițiștii români ar putea fi dotați cu pistoale cu electroșocuri. Aceasta este propunerea unui senator USR care a explicat că este necesar ca pentru securitatea unui stat civilizat să existe o dotare corespunzătoare a forțelor de ordine.

Un senator USR a propus ca bugetul Ministerului de Interne să fie suplimentat pentru achiziționarea unor pistoale cu electroșocuri care să intre în posesia polițiștilor români.

Liderul Sindicatului Europol, Cosmin Andreica a vorbit despre importanţa utilizării acestor echipamente.

„Încă din 2002, noi am avut dreptul la utilizarea unor echipamente similare cu cele cu electroşoc, însă niciodată Ministerul nu a achiziţionat astfel de echipamente. Mai mult de atât, în 2019 a fost modificată legea şi a fost inclusă textual această prevedere.

Noi apreciem că acesta este un mijloc din dotare pe care ar trebui să îl avem pentru că în momentul de faţă ne lipseşte acest instrument care să ne permită să imobilizăm în condiții de siguranţă, persoanele violente sau celelalte categorii de persoane pentru care este necesară folosirea forţei.

În pandemie au fost achiziţionate nişte bastoane cu eletroşocuri, nişte chinezării le-am spune noi, pentru că nu au fost utilizate de poliţişti”, a susţinut Cosmin Andreica, potrivit Antena3.ro.

Senator USR: ”Efective ale Poliţiei sunt luate pe nepregătite. De aici şi nemulţumirea noastră faţă de Poliţie”

”Vedem de ceva vreme cazuri în care efective ale Poliţiei sunt luate pe nepregătite. De aici şi nemulţumirea noastră faţă de Poliţie. Am propus un amendament la Legea bugetului pentru a fi remediată această problemă, respectiv ca Poliţia Română să fie dotată cu echipament tip taser.

Este vorba de pistoale cu electroşocuri, care sunt arme neletale, dar sunt extrem de eficiente. Astfel de arme sunt în dotarea poliţiştilor din SUA sau din ţări europene”, a afirmat senatorul USR.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati