Poliţiştii ilfoveni au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea măsurilor de combatere a COVID-19

0
278
sursa foto: Facebook - Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Poliţiştii din Ilfov au aplicat, vineri, în urma unor acţiuni de control privind respectarea măsurilor de combatere a COVID-19, amenzi în valoare de 14.500 lei., scrie ecopolitic.ro

Conform unui comunicat al Prefecturii Ilfov, 185 de poliţişti au verificat respectarea măsurilor de protecţie sanitară în zonele aglomerate, respectiv la operatorii economici din centre comerciale, pieţe, târguri, terase, benzinării şi la agenţii economici de tip HORECA.

Au fost verificate 122 de societăţi comerciale cu privire la respectarea recomandărilor/interdicţiilor pe timpul stării de alertă şi 99 de mijloace de transport persoane de pe raza judeţului Ilfov, fiind totodată identificate 69 de persoane care nu au respectat măsurile de protecţie individuală sau interdicţiile privind deplasarea/libera circulaţie.

Pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 72 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală sau a interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie şi pentru participarea la activităţi în spaţiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii, cu amenzi în valoare de 14.500 lei, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, reprezentanţii Grupei de coordonare a măsurilor de combatere a COVID-19 la nivelul judeţului Ilfov acţionează zilnic în sistem integrat, asigurându-se astfel că sunt respectate normele legale impuse de autorităţi în contextul stării de alertă.

‘În cadrul acţiunilor au loc permanent şi activităţi preventive de informare. Intervenţiile vor continua şi în perioada următoare, în vederea conştientizării tuturor cetăţenilor cu privire la prevenirea şi limitarea infectării cu virusul SARS-CoV-2, la obligativitatea respectării interdicţiilor impuse prin starea de alertă şi, de asemenea, în vederea descurajării faptelor de natură contravenţională’, se mai arată în comunicat.

Sursa: PRESSONLINE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.