Polițiștii Locali au dat amenzi de peste 200.000 pentru încălcarea normelor de salubrizare și protecție a mediului

Direcția Generală de Poliție Locală și Control a Municipiului București a intensificat, în ultima perioadă, activitățile de verificare a modului în care se desfășoară salubrizarea Capitalei.

Acțiunile de control au debutat la mijlocul lunii martie, în toate cele șase sectoare ale Bucureștiului și vizează respectarea normelor de protecție a mediului, menținerea curățeniei stradale și modul în care operatorii de salubritate își îndeplinesc atribuțiile prevăzute de Regulamentul de organizare și funcționare a serviciului public de salubrizare în Municipiul București. 

Primele concluzii: mulți locuitori ai Capitalei confundă încă domeniul public cu o groapă de gunoi și continuă și arunce resturile menajere și deșeurile provenite din demolări direct pe stradă. Acest lucru generează poluare, disconfort și conduce la deterioararea mediului înconjurător, afectând calitatea vieții cetățenilor civilizați. 

În mai puțin de o lună, polițiștii locali din cadrul Direcției Control a D.G.P.L.C.M.B. au întocmit 113 procese verbale de inspecție, în urma cărora – pentru depozitare necontrolată de deșeuri pe domeniul public și încălcarea O.U.G. 195/2005 a protecției mediului – au fost aplicate amenzi contravenționale în valoare totală de 223.000 lei. 

Un caz aparte a fost cel al unui operator de salubritate care după ce a colectat deșeurile de la un agent economic, în loc să le transporte la groapa de gunoi, le-aruncat pe domeniul public, la câteva străzi distanță. “Răsplata” – amendă de 5.000 de lei, conform H.C.G.M.B. 345/2020 privind aprobarea Regulamentului de organizare și funcționare a serviciilor publice de salubrizare în Municipiul București.

“Luna Curățeniei” – acțiunea tematică a D.G.P.L.C.M.B. – continuă în zona centrală a Capitalei unde polițiștii locali verifică:

respectarea normelor legale privind protecția mediului

protejarea infrastructurii și mobilierului urban

 modul în care deținătorii de spații comerciale mențin curățenia vitrinelor și copertinelor acestora. 

În cazul fațadelor clădirilor vandalizate cu graffiti, polițiștii locali vor acționa pentru identificarea și somarea proprietarilor pentru readucerea la starea inițială a pereților mâzgăliți.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati