Polițiștii locali au depistat 59 de persoane fără adăpost în ultimele trei nopți

59 de persoane fără adăpost au fost depistate, în ultimele trei nopţi, în Capitală, de echipajele Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti.
Săptămâna trecută a marcat cele mai scăzute temperaturi pe timp de noapte, din acest an. În acest context, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti – în colaborare cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Capitalei – a intensificat misiunile de depistare şi identificare a persoanelor fără adăpost în vederea instituționalizării acestora.
Împreună cu asistenții sociali ai municipalității, polițiștii locali au recuperat din stradă, la sfârșitul săptămânii trecute, 26 de persoane care riscau să înghețe de frig. După identificare, oamenii au fost preluați și transportați la centrele sociale ale Primăriei Capitalei pentru hrană, îngrijire şi asistenţă medicală.
Alte 33 de persoane care trăiau în adăposturi improvizate au refuzat instituționalizarea. Acestora le-au fost distribuite alimente și băuturi calde, urmând ca starea lor de sănătate să fie monitorizată periodic.
Având în vedere că temperaturile se vor menține la fel de scăzute, echipajele D.G.P.L.C.M.B. vor continua acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost, expuse înghețului.
Astfel de cazuri pot fi semnalate atât la dispeceratul Poliției Locale a Municipiului București la 021/9752 cât și la numărul unic 021/9524, pus la dispoziție de către Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati