Polițiștii locali din Sectorul 5 au dat amenzi de peste 56.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au intensificat activitățile de control a modului în care sunt respectate prevederile Hotărârii nr. 52 din 05.11.2020 a Comitetului Național Pentru Situații de Urgență privind noile măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei provocate de COVID-19. 

Persoanele care nu au mască de protecție, care nu o poartă corespunzător (astfel încât să acopere nasul şi gura) sau care nu dețin declarația pe propria răspundere ori adeverință de la angajator, în cazul deplasării pe timp de noapte, au fost sancționate cu amendă de la 500 la 2.500 de lei, potrivit Legii nr. 55/2020  privind măsurile pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

În perioada 25.10.2020 – 06.12.2020, ca urmare a controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 354 de sancțiuni în valoare de 56.550 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, 286 de sancțiuni în valoare de 44.950 lei pentru lipsa declarației pe propria răspundere a persoanelor care se deplasează în afara domiciliului în intervalul 23.00 – 05.00. 

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23.00 – 05.00 este permisă pentru următoarele motive:

a. deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;

 

b. deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;

 

c. deplasări în afara localităților a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care pot fi dovedite prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;

 

d. deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoţirea copilului, asistenţa persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilităţi ori deces al unui membru de familie.

Polițiștii fac apel la toți cetățenii să respecte măsurile de protecție împotriva infectării cu virusul SARS-CoV-2, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte normele sanitare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati