Polițiștii locali din Sectorul 6 au continuat acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost

Acțiunile de identificare a persoanelor fără adăpost au continuat și în intervalul 25 – 31 ianuarie în Sectorul 6. Astfel, Poliția Locală Sector 6 a intervenit pentru identificarea acestora, deoarece, în actualele condiţii meteo, ar fi avut de suferit.

Într-o primă etapă, echipaje ale Poliţiei Locale Sector 6 s-au deplasat pe raza sectorului, fiind identificate două persoane fără adăpost care au solicitat să fie conduse şi cazate temporar înr-un centru din subordinea autorităţii locale Sector 6.

Totodată, echipe mobile formate din polițiști locali acţionează permanent pentru a depista aceste persoane şi a le conduce la centrele de asistență socială de pe raza Sectorului 6. Polițiștii locali cunosc locațiile unde se adăpostesc persoanele care refuză deplasarea către centrele sociale, le monitorizează, fiind gata de intervenție atunci când situația o va impune.

Pe lângă un adăpost în care să se încălzească, aceștia beneficiază de hrană, igienă personală, precum şi de îngrijire medicală de specialitate. 

Poliția Locală Sector 6 adresează un apel cetățenilor din sector să sesizeze la numerele de telefon 021/413.16.20 si 021/9546 prezența pe stradă sau în scările blocurilor a persoanelor fară adăpost pentru ca acestea să fie preluate și transportate la unul din centrele sociale de pe raza Sectorului 6.

Totodată, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 6 intervine 24 de ore din 24 pentru a identifica și sprijini toți oamenii străzii de pe raza sectorului și roagă cetățenii să apeleze numărul de urgență – 0731.624.849 pentru a semnala situațiile în care observă oameni fără adăpost.

Aceste activităţi vor continua pe tot parcursul sezonului rece.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati