Polițiștii locali din Sectorul 6 au dat amenzi de 18.000 de lei celor prinși că aruncau chiștoace pe jos

0
68

Agenţii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 au desfăşurat, în perioada 01.10.2020 – 28.12.2020, o serie de activităţi cu scopul respectării prevederilor Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 120/2010 privind Normele de salubrizare şi igienizare ale Municipiului Bucureşti.

Acţiunile au vizat depistarea şi sancţionarea persoanelor care nu menţin curăţenia pe domeniul public şi s-au desfăşurat cu precădere în zone tranzitate de un număr mare de persoane: stații STB, treceri de pietoni, piete, parcuri.

Potrivit actului normativ menționat mai sus, persoanele fizice au obligaţia să păstreze atât curăţenia trotuarelor, arterelor de circulaţie, cât şi a parcurilor, locurilor de joacă pentru copii, pieţelor şi a altor locuri publice, fiind interzisă aruncarea sau depozitarea deşeurilor menajere sau de altă natură în zonele menţionate.

În acest sens, cuantumurile privind sancțiunile contravenționale pentru aruncarea resturilor de țigări pe domeniul public sau în locuri publice sunt cuprinse între 2.000 și 5.000 lei pentru persoanele fizice.

Astfel, în perioada menţionată, agenţii au sancţionat cu amenzi în valoare totală de 18.000 de lei mai multe persoane surprinse că aruncau resturi de țigări (chiștoace) pe domeniul public.

Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 6 informează că acţiunile de control se vor desfăşura în mod continuu, aplicându-se, de câte ori va fi cazul, sancţiuni contravenţionale, cu scopul de a menţine curăţenia în Sectorul 6.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.