Polițiștii locali din Sectorul 6 au dat au amendat o altă persoană care a depozitat deșeuri pe domeniul public

0
110

Polițiștii locali din Sectorul 6 au prins, duminică, pe str. Dreptății, o persoană care a depozitat pe domeniul public mai mulți saci cu deșeuri provenite din construcții.

Ca urmare a verificărilor efectuate în vederea stabilirii identității a rezultat că aceasta este B.A. în vărstă de 32 de ani cu domiciliul pe raza Municipiului București iar sacii în cauză provin din renovarea unui imobil situat pe strada menționată mai sus, astfel că polițiștii locali au aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru încălcarea H.C.G.M.B. 120/2010 privind Normele de salubrizare și igienizare ale Municipiului București.

Persoanele fizice/juridice care execută lucrări de construcții, modernizări, renovări, demolări, intervenții edilitare de orice natură etc, din care rezultă deșeuri, au obligația să nu abandoneze sau să depoziteze deșeuri provenite din construcții și/sau demolări pe domeniul public sau privat.

Nerespectarea acestei prevederi se sancționează cu amendă cuprinsă între 1.000 lei și 3.000 lei.

Direcția Generală de Poliție Locală Sector 6 informează că acțiunile de depistare a persoanelor care abandonează deșeuri pe domeniul public au caracter permanent, aplicându-se de câte ori va fi cazul, sancțiuni contravenționale cu scopul de a menține curățenia în Sectorul 6.

Pentru ridicarea deșeurilor voluminoase sau a celor provenite din construcții, societatea de salubrizare Urban S.A. pune la dispoziție saci dedicați și mașini speciale pentru ridicarea acestor saci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.