Polițiștii locali din Sectorul 6 spun că sunt zilnic pe străzi și iau măsuri pentru eliminarea fenomentului cerșetoriei, doar că pentru asta este nevoie și de oameni care să susțină acest demers, astfel că ei sunt rugați să nu le mai dea bani cerșetorilor.
„Toți invocă fel și fel de drame, mai mult inventate de cei care-i exploatează. Pentru că da, în spatele bătrânilor, femeilor sau copiilor pe care îi vedem la semafoare stau adevărate rețele bine organizate, care îi „plantează” în intersecţii sau în zone des tranzitate. Cunoaştem fenomenul, îl ştie foarte bine şi Poliţia Română.
Iar Poliţia Locală Sector 6 face echipă cu Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6.În cazul minorilor se iau măsuri de protecţie specială, însă pentru adulţi şi bătrâni rare sunt însă cazurile când acceptă sprijinul asistenților sociali. Deşi mulți dintre ei sunt tineri, în putere şi pot munci, tentația banului făcut prin înșelăciune este mai puternică”, spune Primăria Sectorului 6.
Numai în ultimele trei luni, polițiștii locali au dat peste 300 de sancțiuni pentru cerșetorie, în valoare de 53.100 de lei.
Conform Legii 61/1991 republicată, apelarea în mod repetat la mila publicului se pedepsește cu amendă cuprinsă între 100 și 500 de lei.