Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, în perioada 28 aprilie – 4 mai

Poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen au depistat 728 de persoane, 24 de autovehicule şi 47 de documente ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, în perioada 28 aprilie – 4 mai.

  • „Astfel, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 525 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române”, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Poliţiştii români au pus în aplicare 17 mandate europene de arestare, fiind depistate 94 de persoane semnalate de către statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 236 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 6 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, de pe teritoriul României, au fost ridicate 34 de documente, au fost găsite 24 de autovehicule şi 4 plăcuţe de înmatriculare, căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare, mai indică sursa citată.

Totodată, 203 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 26 erau urmărite de Poliţia Română, în baza unor mandate europene de arestare, 15 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 32 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 6 erau semnalate dispărute de autorităţile române, conform sursei menţionate.

Totodată, partenerii străini au descoperit pe teritoriul lor 13 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati