Pompierii români care ajută la stingerea incendiilor din Grecia vor fi cazaţi gratuit în Thassos vara viitoare

Pompierii români care au mers să lupte pentru stingerea incendiilor care mistuie Grecia vor fi cazaţi gratuit în locaţii turistice din insula Thassos vara viitoare.

Cazare gratuită în Thassos, vara viitoare, pentru pompierii români care intervin în Grecia

”Municipalitatea Thassos, în cooperare cu Asociaţia Hoteliers Thassos şi Federaţia Camerelor, oferă pompierilor români care ajută la stingerea incendiilor forestiere din statul elen, cazare gratuită timp de două zile în vara anului următor”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Municipalităţii din Thassos, scrie antena3.ro.

Grecia a mobilizat armata pentru a lupta cu focul, iar state precum Elveţia, Spania, Franţa şi Egipt au trimis avioane care să sprijine eforturile autorităţilor elene de a stinge flăcările. România a trimis 108 pompieri.

”Mulţumesc întregului departament de pompieri şi tuturor pompierilor pentru eforturile continue şi de mai multe zile de a stinge incendiile şi de a proteja zonele sensibile. Mulţumim în mod special forţelor din alte ţări care ajută şi de aceea încercam să contribuim”, a transmis primarul din Thassos, Eleftherios Kyriakidis, pe aceeaşi pagină de Facebook.

Convoiul format din maşinile de intervenţie şi suport care a plecat cu 108 pompieri salvatori din România a ajuns sâmbătă în Atena. Prima misiune a salvatorilor români a avut loc duminică, pe insula Evia.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati