Popești-Leordeni: A fost demarată construcția pentru o pasarelă pietonală modernă

În Orașul Popești-Leordeni au demarat lucrările pentru o pasarelă pietonală modernă, care va face legătura între zona de vest a orașului Popești-Leordeni, din județul Ilfov, și sectorul 4 al Municipiului București, în dreptul stației de metrou “Berceni” (fosta Depou IMGB), scrie jurnaldeilfov.ro.

“Ne chinuim de aproape trei ani să finalizăm procedura birocratică pentru un obiectiv care în aparență nu pare foarte complicat ca și construcție propriu-zisă, însă analizând pe fond faptul că acesta are un picior în Popești-Leordeni și unul în Municipiul București, l-a făcut să necesite o procedură specială, cu atât mai mult cu cât construcția suspendată traversează căile ferate ale depoului Metrorex”, a declarat pentru Jurnalul de Ilfov, Petre Iacob, primarul orașului Popești-Leordeni.

  • Construcția va avea un design modern, structură de grinzi metalice și pereți din sticlă anti-vandalism. Va fi o pasarelă pietonală acoperită, cu zonă delimitată de transport biciclete și cărucioare, va fi dotată cu lifturi pentru persoanele cu handicap, monitorizare video, grup sanitar și sisteme de ventilație, iar conform contractului, lucrarea ar trebui să fie finalizată în luna august anul curent.

”Valoarea totală a contractului de proiectare și execuție este de 7.337.960,81 lei cu TVA, din care un procent de 20% îl va suporta Primăria Sectorului 4, ca partener în asociere, iar res­tul de 80%  noi, Primăria orașului Popești-Leordeni”, a menționat primarul Petre Iacob.

Potrivit studiilor care au evidențiat necesitatea și oportunitatea realizării pasarelei pietonale pentru comunitatea orașului Popești-Leordeni, situația actuală în zona unde este prevăzut obiectivul de investiții este caracterizată de lipsa unei căi fizice directe de acces (acces auto și pietonal) între UAT Popești-Leordeni și Municipiul București – Sector 4. Astfel, tronsonul de capăt al Magistralei M2, stația “Berceni” separă juridic și fizic orașul Popești – Leordeni de Sectorul 4 al Municipiului București (pe zona urbană adiacentă stației de metrou Berceni cât și pe zona aferentă rebrusmentului de capăt de magistrală).

În prezent, poate fi constatată o supra aglomerare, atât auto, cât și pietonală, în zona stației de metrou “Dimitrie Leonida”, stație care în prezent deservește populația din vestul orașului Popești-Leordeni, ca unic punct de legătură cu Municipiul București.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati