Porți deschise la Universitatea de Medicină Veterinară Bucureşti. Posesorii de animale primesc sfaturi

În acest weekend, la Universitatea de Medicină Veterinară din Bucureşti porțile sunt deschise pentru cei care vor să învețe mai multe despre vaccinare ori despre primul ajutor acordat animalelor, în caz de nevoie.

Aici, medicii veterinari – profesori, asistați de studenții lor, primesc animale accidentate sau cu boli grave. În facultate sunt inclusiv săli de terapie intensivă și saloane de recuperare.

La Spitalul Universității de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti ajung într-o zi chiar și 100 de animale de companie cu probleme de sănătate, potrivit stirileprotv.ro.

Pentru pisici sunt săli de terapie intensivă și internare separate.

USAMV București beneficiază de exact aceleași dotări de care am beneficia și noi dacă am ajunge într-o sală de terapie intensivă. Monitorizarea funcțiilor vitale, pompe de infuzie, injecție, surse de încălzire, medicație, absolul tot.”, a explicat Ruxandra Costea, USAMV București.

Cu ocazia zilelor Facultății de Medicină Veterinară au fost organizate și ateliere pentru stăpânii animalelor care vor să învețe ce să facă într-o situație de urgență.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati