Posibil focar epidemic de enterocolită în București. Parinții au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze în creșe, școli și licee

Părinții din creșe, grădinițe, școli și licee din București au semnalat numeroase cazuri de enteroviroze în ultima săptămână, arată o mamă din Capitală într-o scrisoare deschisă adresată Centrului de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. „La școala nr. 27 din sectorul 2 al Capitalei a venit Salvarea. La Liceul Dinu Lipatti sunt multe cazuri în care copiii prezintă aceleași simptome: stări accentuate de vomă, dureri de cap și stare subfebrilă. Acestea sunt doar câteva dintre instituțiile despre care știu în mod direct”, se arată în scrisoarea deschisă.
Adriana Pop este o mamă din sectorul 2 al Capitalei și spune că, la școala nr. 27, unde învață copiii ei, între 16 și 20 de elevi de la clase diferite sunt suspecți de enteroviroză. Câțiva copii au fost deja „duși de părinți la camera de gardă, unii au vomitat la scoală, un copil a leșinat”.
Maria Manea, inspector școlar la Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a declarat joi pentru HotNews.ro că „Știm de Școala nr 27, am fost anunțați, dar nu avem atât de multe cazuri încât să fie declarată epidemie. Școala a contactat Direcția de Sănătate Publică și DSP-ul e in școală. Dar noi nu avem confirmarea analizelor făcute de copii, nici școala nu o are. Acum vedem câți copii lipsesc și vedem ce măsuri va lua DSP-ul.”

Adriana Pop amintește, în scrisoarea sa, că „protocolul indică faptul că, dacă sunt mai mult de 3 elevi într-o clasă ce prezintă simtomele unei boli contagioase, DSP trebuie sesizat și trebuie analizată posibilitatea unui focar epidemiologic”.

Ea subliniază, de asemenea, că „cu excepția creșei Degețica din sectorul 4 (care a dispus masuri serioase de igienizare / dezinfectare), celelalte instituții și-au continuat liniștite activitatea ca și când nimic nu s-ar fi intâmplat. Răspunsul școlii 27 este că „au dezinfectat sălile de clasă cu un dezinfectant furnizat de asistentul medical”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati