Poşta Română, alături de militarii detaşamentelor străine aflate pe teritoriul ţării

Compania Naţională Poşta Română a donat câteva mii de cutii pentru contingentele străine aflate pe teritoriul României. Cutiile conţin cadouri de Crăciun pentru militari, respectiv alimente tradiţionale oferite de producători români.

Proiectul aparţine Statului Major al Forţelor Terestre Române, cu care Poşta Română a încheiat un parteneriat şi are scopul de a „îndulci” şederea militarilor armatelor NATO din bazele militare, pe perioada Sărbătorilor de iarnă. Astfel, în bazele de la Mihail Kogălniceanu, Cincu, Caracal şi Craiova, aceştia au putut degusta produse tradiţionale româneşti şi, la rândul lor, au oferit, prin Poşta Română, cărţi poştale cu mesaje care au plecat spre toate colţurile lumii – daruri de suflet familiilor aflate departe. Special pentru aceste acţiuni, Poşta Română a amplasat, în fiecare bază militară, câte o cutie poştală unde soldaţii au putut trimite, gratuit, acasă, cărţi poştale dedicate evenimentului.

„Compania Poşta Română şi eu, personal, apreciem enorm întreaga muncă pe care o depuneţi şi ne putem imagina cât de greu vă este să staţi departe de familii atât de mult timp, nu doar de Crăciun şi de sărbători, ci în general. Faptul că sunteţi prezenţi în România, ne dă încrederea că avem alături de noi partenerii potriviţi, pe care ne putem baza. Iar Poşta Română dovedeşte, încă o dată, rolul său de partener strategic al Statului Român”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română, aflat în mijlocul militarilor NATO de la Batalionul 26 Infanterie „Neagoe Basarab”, din Craiova.

„Am o familie, în Franţa, care mă aşteaptă. Pentru mine, este prima dată când sunt plecată, însă, aici avem un grup extraordinar, pe care l-am putea numi familie. Nu suntem niciodată singuri. Iar evenimentul de astăzi ne-a apropiat şi mai mult”, a spus locotenentul Morgane, din Forţele Armate Franceze, aflată la Cincu.

„Vă mulţumesc dumneavoastră, extraordinarilor noştri aliaţi şi parteneri, pentru că ne-aţi făcut să ne simţim ca acasă, fiind atât de departe de familiile noastre, de Crăciun. Privind la legăturile pe care le-am realizat în ultimele luni, acesta este un alt semn al prieteniei şi al parteneriatului nostru. Sperăm că vom mai avea astfel de evenimente”, a declarat colonelul Rick Turner, US Army, Director of Operations Plans and Strategy for 101st Airborne Division, aflat la Mihail Kogălniceanu.

Participarea la acest proiect închide un an plin de acţiuni umanitare, pe care Poşta Română le-a susţinut încă din luna februarie, de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati