Poșta Română duce vestea Nopții Muzeelor la Sate și invită românii să descopere frumusețea și autenticitatea spațiului rural românesc

Compania Naţională „Poşta Română” se alătură proiectului Noaptea Muzeelor la Sate şi invită românii să descopere frumuseţea şi autenticitatea spaţiului rural românesc în cadrul celei de-a doua ediţii a evenimentului, care va avea loc pe 31 august 2024, conform unui comunicat al iniţiatorilor proiectului.

Prin intermediul Campaniei „Trimitem vorbă”, Poşta Română va distribui 20.000 de cărţi poştale către micile comunităţi ale României, cu scopul de a promova şi de a stârni interesul locuitorilor pentru valorile culturale locale.

Rolul campaniei „Trimitem vorbă” este să aducă la cunoştinţa publicului existenţa acestui eveniment cultural naţional, să stimuleze curiozitatea locuitorilor din cât mai multe comunităţi rurale să viziteze muzeele şi entităţile din zonă şi să participe la evenimentele culturale organizate în apropierea lor. Proiectul va cuprinde sate şi comune din 10 judeţe, unde se desfăşoară cele mai multe evenimente: Arad, Braşov, Buzău, Caraş-Severin, Cluj, Iaşi, Maramureş, Satu-Mare, Sălaj, Vrancea.

„Cu o istorie de 162 de ani, Poşta Română rămâne singura companie de curierat şi servicii poştale din ţară care ajunge, prin intermediul poştaşului, în cele mai îndepărtate regiuni. Ne bucurăm să fim, prin distribuirea cărţilor poştale unicat, vestitorii unui proiect care întruchipează esenţa spiritului românesc reprezentată de tradiţie, veşnicia satelor şi frumuseţea oamenilor primitori din toate colţurile ţării. Ne mândrim să purtăm în această campanie, cel mai important rol: poştaşul a rămas, în special în micile comunităţi, singura conexiune cu exteriorul, cu informaţia, cu dorul de oamenii plecaţi. ‘Trimitem Vorbă’ că o să fie un proiect inedit şi încununat de zâmbete şi oameni frumoşi”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Poştei Române, citat în comunicat.

Pentru a încuraja implicarea locală, textul cărţii poştale va transmite următorul mesaj:

  • „Trimitem vorbă către tine că pe 31 august 2024 va fi Noaptea Muzeelor la Sate. Te invităm să te bucuri de valorile dimprejurul tău, de straiele cusute cu grijă de bunici de poveste, de clădiri care au adăpostit istorii ce au rescris pentru totdeauna comunităţile din jurul lor, de obiecte şi spaţii fermecate pe care le scoatem la lumină, în toată România. Urmăreşte proiectul pe https://noapteamuzeelor-la-sate.ro/ şi celebrează valorile satelor româneşti.”

Cartea poştală va ajunge atât în inima comunităţilor, la primării, instituţii culturale, la membrii comunităţilor cu rol educativ (preoţi, învăţători, profesori), cât şi la oamenii din comunităţi.

„Parteneriatul cu Poşta Română este esenţial pentru noi, având în vedere că, în satele României, mijloacele clasice de comunicare precum publicaţiile, revistele sau radioul nu au întotdeauna aceeaşi penetrare ca în zonele urbane. Poşta Română, fiind prezentă atât în mediul urban, cât şi în cel rural, are o reţea extinsă de ‘mijloace de comunicare’, prin care ajunge direct, nefiltrat, în fiecare localitate. Poştaşul nu este doar un simplu livrator; el este un membru al comunităţii, un veritabil liant care duce ştirile şi noutăţile dintr-o parte în alta a satului. Acest rol unic face ca Poşta Română să fie partenerul perfect pentru a distribui informaţiile despre acest eveniment cultural de amploare”, a declarat Dragoş Neamu, manager Noaptea Muzeelor la Sate.

A doua ediţie a evenimentului Noaptea Muzeelor la Sate va avea loc sâmbătă, 31 august 2024, şi propune publicului peste 120 de obiective, evenimente culturale şi programe educative organizate de entităţi muzeale sau organizaţii private, în spaţii cu valoare istorică şi de patrimoniu din satele şi comunele din 29 de judeţe ale României.

Proiectul Noaptea Muzeelor este lansat şi coordonat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România şi cofinanţat de AFCN.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati