Poveşti urbane: Copiii învaţă despre Sectorul 3 din Bucureşti prin ateliere creative de pictură şi scriitură

Şase şcoli din Sectorul 3 al Bucureştiului participă la proiectulPoveşti urbane în Sectorul 3″, proiect iniţiat de Asociaţia Montage şi finanţat de la bugetul local al Sectorului 3, anunţă miercuri un comunicat de presă al organizatorilor.

Astfel, pe parcursul a două luni, elevi ai Şcolilor Gimnaziale 86, 75, 70, 78, 195 şi ai Şcolii de Arte nr.5 participă la tururi ghidate de istorici cu scopul de a explora peisajului arhitectural şi peisagistic urban, la atelierede scriere creativă şi desen/pictură prin care cei mici pot crea propriile lor poveştilegate de mediul în care trăiesc şi studiază.

Tematica principală a proiectului este peisajul arhitectural urban specific Sectorului 3. Abordarea acestei tematici se face dintr-o perspectivă mai amplă, integrată în istoria culturală şi societală a spaţiilor existente acum, mediind astfel nu doar dobândirea de noţiuni şi dezvoltarea de abilităţi creative, ci şi integrarea şi aplicarea acestora în contextul specific al spaţiului urban de care aparţin participanţii la proiect.

În grupuri de câte 10 elevi şi ghidaţi de istoricii Cornel Micu şi Andrei Voinea, copiii află poveşti despre despre străzile şi clădirile pe care le văd în fiecare zi, despre istoria acestora, vizitează Muzeul Holocaustului, Muzeul de Istorie şi Cultură a Evreilor din România şi Casa Anton Pann, învaţă despre stilul neoromânesc şi modernism, despre personalităţile care până astăzi erau doar nume de străzi.

Rezultatul acestui proiect constă în editarea unei reviste care va cuprinde poveştile copiilor, în text şi imagine şi vernisarea unei expoziţii cu lucrările elevilor.

ProiectulPoveşti urbane în Sectorul 3″ se concentrează pe patrimoniul arhitectural şi peisagistic ca oglindă a istoriei(reinterpretată prin scriere creativă şi lucrări de artă vizuală) şi tematică de lucru pentru desfăşurarea activităţilo reducaţional-creative. Acesta vine ca răspuns la necesitatea de a introduce însistemul educaţional românesc peisajul urban construit şi natural, care nu este aprofundat suficient iar elevii nu ies de din clase pentru a avea un contact real cu arhitectura şi natura ca modele artistice vii.

Poveşti urbane în Sectorul 3″ este produsde Asociaţia Montage şi  finanţat de Primăria Sector 3 prin fonduri nerambursabile de la bugetul local.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati