Pragul de admitere la examenul de rezidențiat 2022 rămâne la 60%, anunță Ministerul Sănătății

Pragul de admitere la examenul de rezidențiat rămâne la 60% anul acesta, adică la 120 de întrebări corecte din cele 200 de pe subiect, anunță Ministerul Sănătății.

  • Un proiect de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie prevedea un prag de 65% pentru admiterea la Examenul de Rezidențiat 2022, sesiunea 20 noiembrie, potrivit EduPedu.ro.

“În urma publicării proiectului de metodologie, Ministerul Sănătății a primit din partea Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) rezultatele unei consultări cu studenții în anii terminali și absolvenții care urmează să susțină examenul de rezidențiat, prin care se comunică faptul că 90% dintre studenți nu consideră oportună majorarea pragului de promovabilitate în contextual intervalului scurt de timp rămas până la ediția din acest an a concursului de rezidențiat”, potrivit informării MS.

Consultarea FASMR a fost lansată sâmbătă seara pe Facebook de către organizație și a fost deschisă până duminică, 9 octombrie, ora 22:00, după cum anunța aceasta pe pagina lor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati