Precizări ale RADET Bucureşti cu privire la situaţia de la Spitalele de copii Marie Curie şi Robănescu

RADET Bucureşti a făcut luni seara o serie de precizări în legătură cu informaţiile apărute în spaţiul public potrivit cărora „Spitalele de copii Marie Curie şi Robănescu rămân iar fără apă caldă şi căldură.

Potrivit RADET, în zona Progresul din sectorul 4 RADET efectuează o lucrare importantă de refacere a Magistralei CET Progresul, Magistrala ce alimentează jumătate din sectorul 4 şi care are o vechime de 34 de ani.

“După oprirea furnizării agentului termic de săptămână trecută, au fost efectuate verificări suplimentare ale Magistralei şi s-a constatat că sunt şi alte tronsoane afectate. Pentru a asigura continuitatea serviciului de alimentare cu energie termică, s-a luat decizia de către RADET de a întrerupe furnizarea de energie termică, începând de luni, 18 noiembrie 2019, timp de 48 de ore, pentru a înlocui conducta afectată, operaţiune absolut necesară pentru ca, în această iarnă, să nu mai existe avarii în zonă”, a informat un comunicat de presă.

În ceea ce priveşte situaţia unităţilor medicale din zona menţionată, RADET susţine că orice unitate spitalicească are obligaţia de a asigura câte o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic, respectiv apă caldă şi căldură, conform Normativului NP-015-1997 privind proiectarea şi verificarea construcţiilor spitaliceşti şi a instalaţiilor aferente acestora: „În vederea asigurării continuităţii în livrarea de energie termică se vor lua măsurile corespunzătoare, astfel încât să existe însă o sursă suplimentară pentru fiecare agent termic”.

“Reprezentanţii RADET au informat, încă din data de 15 noiembrie, conducerea Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii MS Curie Bucureşti, de lucrările ce vor fi efectuate, astfel încât acesta să poată lua măsurile necesare, conform obligaţiilor legale ce îi revin”, mai spune comunicatul de RADET.

Știrea inițială:

Două spitale de copii din București rămân din nou fără apă caldă și căldură

 

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati