Prefectul Alin Stoica atacă în justiție numirile de directori făcute de Nicușor Dan prin detașare

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (USR PLUS), atacă în justiție numirile de directori făcute de primarul Nicușor Dan prin detașări, și nu prin concurs.

”Atacăm în contencios administrativ detașările pe posturi de directori făcute din rândul consilierilor. Primarul general a ales să nu facă numiri temporare până la finalizarea concursurilor, ci detașări din rândul consilierilor. Am avut o corespondență pe acestă temă, în care i-am explicat că nu sunt legale, dar a continuat”, a declarat Alin Stoica pentru G4Media.ro.

Prefectul Capitalei a explicat că atât în Codul Administrativ, cât și într-o hotărâre de guvern sunt prevederi potrivit cărora există câteva modalități de numire în acest funcții: concurs, examen sau numire temporară în funcție până la finalizarea concursului.

”Metoda detașării utilizată în acest caz ocolește regula, singura excepție e numirea temporară. Primarul nu a uzat-o. E vorba de sănătatea aparatului administrativ. Nu poți umple aparatul cu persoane care nu au trecut un concurs, ci doar beneficiază de încrederea demnitarului”, a precizat Stoica.

El a spus că deocamdată a atacat o singură numire la Curtea de Apel, la secția de contencios administrativ, dar că analizează și restul numirilor de directori făcute în acest mod de către Nicușor Dan.

Printre directorii numiți de Nicușor Dan se numără Răzvan Aurelian Munteanu (fost consilier al primarilor Chiliman și Tudorache, detașat director al Administrației pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic).

Reacția Primăriei Capitalei

Surse din primărie au declarat că primarul Nicușor Dan consideră acțiunea prefectului ca fiind nejustificată. Nemulțumirea e legată de faptul că, în accepțiunea lui Nicușor Dan, prefectul trebuie să verifice legalitatea actelor administrative și nu aspecte care țin mai degrabă de Codul Muncii.

Nicușor Dan l-a schimbat din funcție pe directorul de la Administrația Străzilor, nemulțumit de faptul că acesta era incapabil să gestioneze situația gropilor și, pentru a rezolva urgent problema, l-a numit pe Marian Aurelian Bârgău la conducerea Administrației Străzilor. Potrivit surselor G4Media, aceasta este decizia de numire atacată de prefect.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati