Prefectul Berbeceanu dă asigurări că Bucureștiul nu intră în carantină, deși rata de infectare a trecut de 6 la mie

0
221
Foto: Facebook/ Instituția Prefectului Municipiului București

Traian Berbeceanu, prefectul Capitalei, dă asigurări că Bucureștiul nu va fi băgat în carantină, asta cu toate că rata de infectare a trecut deja de 6 cazuri la mia de locuitori.

Astfel, deși Capitala a avut, duminică, o rată de peste 6 la mia de locuitori, prefectul nici nu se gândește la această măsură.

”La acest moment, nu avem în vedere o astfel de măsură. Nu avem în vedere convocarea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Apreciem că măsurile care sunt în vigoare în acest moment sunt suficiente și că, respectându-le cu strictețe, vom putea gestiona răspândirea coronavirusului.

Însă vreau să vă rog să observați că, deși incidența a trecut de 6, totuși numărul celor depsitați pozitiv în ultimele 24 de ore este de 1.223, deci cu 200 mai puțin decât în zilele anterioare. Cifrele sunt de natură să ne îngrijoreze, dar să nu ne alarmeze”, a declarat Berbeceanu într-o intervenţie la Europa FM.

Acesta a adăugat că oricum atunci când se pune problema carantinării mai sunt analizaţi şi alţi indicatori, nu doar rata de infectare.

Bucureștiul a depășit pragul de 6 infectări/ 1.000 de locuitori într-o zi de duminică, în care se prelucrează considerabil mai puține teste decât în timpul săptămânii.

În momentul în care incidența cazurilor în ultimele 14 zile la mia de locuitori trece pragul de 6, localitatea respectivă ar trebui, în mod normal, să intre în carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.