Prefectul Capitalei: „20% din accidentele grave de circulaţie sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni”

Prefectul Toni Greblă a participat, joi, la prezentarea bilanțului pe anul trecut al Brigăzii Rutiere București, prilej cu care i-a încurajat pe angajații acestei structuri ca, prin comportament, atitudine și profesionalism, să contribuie la întărirea prestigiului Poliției Române și la îmbunătățirea imaginii polițiștilor.

  • ”20% din accidentele grave de circulație sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni”, atrage atenția prefectul Capitalei.

Totodată, prefectul a remarcat faptul că angajații Brigăzii Rutiere București desfășoară una dintre cele mai dificile și intense activități la nivelul Capitalei, precizând că această unitate teritorială de poliţie trebuie să se dezvolte și să funcționeze impecabil, în sprijinul cetățenilor.

Referitor la activitatea desfășurată anul trecut de Brigada Rutieră București, prefectul a atras atenția că 20% din accidentele grave de circulație sunt produse ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, iar 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordări de prioritate la trecerile de pietoni.

“Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în așa fel încât să sporim informarea participanților la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificați și activitățile de informare în școli, pentru că în familie, dar și în unitățile de învățământ începe educația pentru a circula fără a-ți pune viața în pericol”, le-a transmis prefectul Toni Greblă polițiștilor din Brigada Rutieră București.

Prefectul Capitalei și-a arătat deschiderea totală pentru a contribui, în limita atribuțiilor sale instituționale, la îmbunătățirea activității Brigăzii Rutiere București.

“În întreaga mea activitate, am încercat să contribui la întărirea prestigiului Poliției și polițiștilor. Brigada Rutieră București are un colectiv tânăr, a cărui activitate din anul precedent o apreciez foarte mult. Trebuie să luăm toate măsurile necesare pentru a reuși să atragem la nivelul Poliției oameni foarte bine pregătiți, care să facă față unor sarcini complexe”, a precizat prefectul Toni Greblă.

De asemenea, prefectul a menționat necesitatea unei colaborări mai bune a polițiștilor cu autoritățile locale, respectiv cu Primăria Municipiului București, cu Primăriile de Sector și cu Inspectoratul de Stat în Construcții, pentru a fi identificate cele mai bune modalități de protejare a populației care circulă pe lângă numeroasele șantiere deschise pe termen lung la nivelul Capitalei.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati