Prefectul Capitalei a anunțat noile restricții, după intrarea în scenariul roșu

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a anunțat miercuri, 12 ianuarie, noi restricții, după ce rata de infectare a depășit trei cazuri la mia de locuitori.

Potrivit documentului, masca medicală sau de tip FFP 2 devine obligatorie. ”Se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie doar de tip medical cu trei pliuri sau FFP2 (N95), astfel încât să acopere nasul şi gura în toate spaţiile publice închise şi deschise.” arată CMBSU.

În plus, se prevede reducerea capacităţii la 30% la toate spaţiile închise care vor funcţiona în intervalul 5 – 22.

”Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum şi la terase este permisă până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului în intervalul orar 5,00-22,00. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”, prevede hotărârea CMBSU.

Ccursurile în anumite școli vor trece în regim online. Astfel, începând de luni, școlile și grădinițele cu rata de vaccinare a personalului sub 60% urmează să treacă în online.

Prefectul Capitalei, Alexandra Văcaru, a declarat, la finalul şedinţei, că o altă modificare vizează activitatea restaurantelor şi cafenelor din incinta unităţilor de cazare, a pensiunilor şi a hotelurilor.

Măsuri în STB și metrouri

Despre aglomeraţia din mijloacele de transport în comun, Alexandra Văcaru a spus că operatorii de transport public au luat deja o serie de măsuri de la începutul pandemiei.

”Anul trecut, când creştea rata de incidenţă, am stabilit cu Metrorex suplimentarea trenurilor şi STB-ul, de asemenea, a suplimentat. În zilele următoare vom avea noi întâlniri, dacă se va ridica problema şi eventual vom propune chiar, să vedem dacă sunt necesare, în acest context, o eventuală suplimentare sau găsirea unor noi soluţii”, a declarat prefectul Capitalei.

Văcaru a mai afirmat că în privinţa cinematografelor, teatrelor, sunt menţinute aceleaşi măsuri.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati