Prefectul Capitalei a explicat cum vor putea fi organizate evenimentele dacă rata de infectare scade sub 1,5

0
154
teatru spectacole

Prefectul Alin Stoica a explicat, la Antena 3, ce măsuri de relaxare vor fi luate în Capitală, în cazul în care rata de infectare cu SARS-CoV-2 va scădea sub 1,5 la mia de locuitori.

Dacă Bucureștiul iese din scenariul roșu, restaurantele și sălile de spectacole vor putea funcționa la 50% din capacitate.

„După ce depășim 1,5 ar putea să vină mai multe relaxări, printre care posibilitatea de a funcționa sălile de spectacol la o capacitate de 50% din locuri. Restaurantele vor putea funcționa la 50% din capacitate, să existe spectacole drive in, spectacole în aer liber cu maxim 300 de participanți.

Vor fi și măsuri suplimentare dacă incidența va scădea sub 1,5 la mie”, a spus Alin Stoica, la Antena 3.

Funcționarea sălilor de spectacol și a restaurantelor

Prefectul a fost întrebat, la Obiectiv, dacă autoritățile vor continua să se raporteze doar la incidența cazurilor de COVID-19 sau vor fi luate în calcul și aspecte precum participarea persoanelor vaccinate sau testarea clienților ori a participanților la evenimente.

„Vor fi și măsuri care vor ține cont de rata de vaccinare, având în vedere că din ce în ce mai mulți românia se vaccinează. Vom crește eforturile pentru sporirea capacității de vaccinare, în București vom organiza câte un drive-thru pe fiecare sector și printr-o campanie de comunicare susținută, vom demara și evenimente care să arate cum am putea să funcționăm dacă avem suficienți oameni vaccinați.

Peste 2 săptămâni, Ministerul Culturii va organiza un astfel de pilot, la TNB și la Opera Națională. (…) Nu sunt toate amănuntele puse cap la cap, e posibil să avem intrări și cu persoane vaccinate și cu persoane care au anticorpi de boală să vedem cum funcționează”, a precizat prefectul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.