Prefectul Capitalei anunţă că va începe toaletarea de urgenţă a peste 10.000 de copaci din București

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a anunţat că, în şedinţa de vineri a Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a fost aprobată o hotărâre prin care va începe toaletarea de urgenţă a arborilor care prezintă un pericol şi sunt situaţi în proximitatea locurilor de joacă, a unităţilor de învăţământ şi a spitalelor din oraş.

  • Estimările arată că peste 10.000 de arbori din Bucureşti trebuie toaletaţi de urgenţă şi „toţi arborii care sunt în declin biologic şi sunt marcaţi pot fi toaletaţi de primăriile de sector şi de către instituţiile responsabile”, susține sursa citată.

„ Ştim cu toţii că la nivelul Bucureştiului există foarte multe avize de toaletare şi defrişare care nu sunt emise de către Primăria Generală, deşi este obligatoriu ca foarte mulţi arbori, peste 10.000 din estimările noastre, să fie toaletaţi sau defrişaţi de urgenţă”, a anunţat Rareş Hopincă, vineri într-o declaraţie de presă.

Potrivit sursei citate, ”s-a dispus toaletarea de urgenţă a acestor arbori care sunt în declin biologic”, mai ales a celor care sunt lângă locurile de joacă, școlile și spitalele din București.

În acest sens, întrebat dacă primarii de sector vor putea toaleta aceşti arbori fără aviz de la Primăria Capitalei, Rareş Hopincă a răspuns: „În virtutea hotărârii de astăzi, toţi arborii care sunt în declin biologic şi sunt marcaţi pot fi toaletaţi de primăriile de sector şi de către instituţiile responsabile, ADP, etc.”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati