Prefectul Capitalei anunţă un ghid de bune practici pentru evitarea aglomerării în magazine

0
114
Unsplash

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat că un ghid de bune practici pentru evitarea aglomerării, realizat împreună cu organizaţiile retailerilor, va fi disponibil pentru magazine.

El a precizat că acest ghid este necesar pentru ca măsurile în vigoare privind limitarea răspândirii SARS-CoV-2 să se implementeze eficient.

„Măsurile sunt obligatorii, depinde acum fiecare cum le implementează sau dacă le implementează şi atunci trebuie să ne asigurăm că ele se implementează în mod eficient, că am văzut că au existat în unele locuri aglomeraţii şi poate că magazinele mici nu au capacitatea, de exemplu, să facă analize de genul acesta şi atunci venim în sprijinul lor. Marile magazine, de regulă, nu au probleme, pentru că au capacitatea de a implementa tot felul de metode şi cineva se ocupă special de aceste lucruri şi acolo nu au fost probleme. În schimb, în magazinele mai mici au fost probleme tocmai pentru că genul acesta de activitate pentru ei înseamnă un efort suplimentar şi cumva i-am scutit de un efort”, a explicat Alin Stoica, potrivit stirileprotv.ro.

Prefectul a avut o întrevedere online, miercuri, cu reprezentanţii retailerilor pe tema evitării aglomerării în magazine şi a precizat că aşteaptă feedback-ul acestora privind ghidul de bune practici.

El a subliniat că magazinele nu sunt obligate să folosească o anumită strategie împotriva aglomerării.

Potrivit acestuia, patrulele vor fi mai atente în weekend privind posibile aglomerări din magazine.

„Există tot timpul patrule pe străzi, dar va fi atenţia un pic mai mare pe zona aceasta în weekend, pentru că acolo este problema”, a adăugat prefectul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.