Prefectul Capitalei, despre amenda din Parcul IOR, anunțată de Nicușor Dan: ”Sper că e demers serios, nu campanie electorală”

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a reacționat cu privire la amenda-record din Parcul IOR despre care speră că reprezintă un demers „serios” şi „legal”, care nu se va întoarce împotriva bugetului municipalităţii, din cauza lipsei de fundamentare juridică.

„Sper că demersul anunţat astăzi de primarul general este unul serios şi legal, nu o acţiune de campanie electorală. (…) Şi, înainte de toate, sper că această acţiune nu se va întoarce împotriva bugetului Municipiului Bucureşti, din cauza lipsei de fundamentare juridică”, a scris Rareş Hopincă, pe Facebook.

Potrivit acestuia, în ultimii doi ani au existat aproximativ 20 de incendii în parcela retrocedată din parc, precum şi mai multe acţiuni prin care au fost „afectaţi iremediabil” arborii din zonă.

Prefectul Capitalei a amintit că s-au deschis mai multe dosare de cercetare penală prin care se investighează aceste infracţiuni:

„Faptul că primarul general anunţă o acţiune după doi ani şi după zeci de incendii şi distrugeri este de natură să pună la îndoială seriozitatea demersului. Timpul ne va demonstra dacă această acţiune este o nouă perdea de fum pentru bucureşteni din partea primarului general”, a adăugat acesta.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat marţi că Poliţia Locală a dat o amendă proprietarului din Parcul IOR, în sumă de 35 de milioane de euro, pentru schimbarea destinaţiei spaţiului verde sau reducerea suprafeţei de spaţiu verde.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati