Prefectul Capitalei, despre anunţul privind achiziţionarea a 20 de mini centrale: ”Primăria Generală se preface că lucrează”

0
34

Prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a reacţionat după ce compania municipală Energetica Servicii a anunţat licitaţie pentru achiziţionarea a 20 de capacităţi modulare de producere de energie termică.

  • El susține că este o „măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie”.

Prefectul a atras atenţia că termenul de depunere a ofertelor este 23 februarie, adică la sfârşitul iernii: „Cât este interes pentru a rezolva real o problemă uriaşă pentru bucureşteni şi cât este exerciţiu de imagine şi de discurs la început de an electoral? Când estimează domnul primar general că cele 20 de instalaţii vor livra agent termic? De ce o face la finalul iernii, în 2024? Este primar din 2020 şi tot de atunci a promis bucureştenilor apă caldă şi căldură.

  • De ce nu a făcut această achiziţie în primele două ierni ale mandatului, înainte să lase zeci de mii de oameni fără căldură? O măsură tardivă, cu eficienţă îndoielnică şi luată doar pentru a se putea invoca în campanie”, a scris pe Facebook Rareş Hopincă.

 

  • Rareş Hopincă a solicitat Termoenergetica să remedieze avariile şi să reia furnizarea agentului termic către bucureşteni.

    „Primăria Generală se preface că lucrează. Cetăţenii ar trebui să se prefacă şi ei că au căldură? Încă 313 blocuri au rămas fără agent termic în Bucureşti. Majoritatea în Sectorul 2, unul dintre cele mai afectate sectoare de disfuncţionalităţile sistemului. (…) Solicit Termoenergetica să remedieze de urgenţă avaria produsă la Magistrala II Sud din zona Piaţa Iancului, cât şi avariile deja existente în celelalte sectoare din Capitală”, a mai afirmat prefectul Capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.