Prefectul Capitalei: Este posibil ca în 2-3 săptămâni carantina de weekend în București să fie eliminată

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a explicat, vineri, care sunt măsurile speciale luate în considerare pentru perioada următoare și când s-ar putea renunța de carantina de weekend. 

În București s-au inregistrat in ultimele 24 de ore 4,14 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

Alin Stoica: „Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise”

Pe fondul scăderii numărului de cazuri COVID-19, prefectul apreciază că în 2-3 săptămâni, bucureștenii ar putea scăpa de carantina de weekend, a spus prefectul la Antena3.

„Dacă vom avea peste 50% din cetățeni vaccinați vom putea discuta despre renunțarea la masca în spații deschise.”, spune prefectul, precizând că nu se ia în considerare aplicarea unei excepții pentru acei bucureșteni care s-au vaccinat deja, pentru a putea renunța la mască în spații deschise.

„Nu se discuta la acest moment despre excepții pentru cei vaccinați, să nu mai poarte masca în exterior.

Indicele de infectare este în scădere. Sperăm că în curând să trecem de 3.5 și atunci o să rămânem pe regulile anterioare. Eu cred că este posibil mai devreme de vara, dacă trecem cu bine de sărbătorile de Paște.

Dacă ne vom comporta ca până acum, este posibil ca în 2-3 săptămâni să avem un indice suficient de mic care să ne permită să avem terasele deschise până la ora 21:00. La fel și pentru magazine.”, a mai declarat Alin Stoica.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati