Prefectul Capitalei îi felicită pe polițiștii bucureșteni care în cursul zilei de ieri au confiscat aproape o tonă de materiale pirotehnice: ”Petardele sau artificiile reprezintă o amenințare serioasă la siguranței tuturor”

Prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, îi felicită pe polițiștii bucureșteni, care în cursul zilei de ieri au confiscat aproape o tonă de materiale pirotehnice. Captura a fost descoperită din casa unui cetățean bănuit că deținea și comercializa produse de acest fel ilegal.

  • “Îi felicit sincer și le mulțumesc polițiștilor din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase pentru profesionalism, determinare și devotament. Prin această acțiune au reușit să confiște 900 de kilograme de petarde și artificii și să prevină astfel potențialele pericole.

Cu toții ne bucurăm de sărbători, dar trebuie să fim atenți, mai ales că materialele pirotehnice, cum sunt petardele sau artificiile reprezintă o amenințare serioasă la siguranței tuturor.”, a spus prefectul Capitalei, Rareș Hopincă.

Prefectul Capitalei solicită Primăriilor de sector și Primăriei Generale să nu emită avize pentru comercializarea de materiale pirotehnice

Prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, a solicitat Primăriilor de Sector, Primăriei Municipiului București și Administrației Străzilor să nu emită avize de amplasament, pe domeniul public sau privat al municipiului București, în vederea comercializării articolelor pirotehnice, pentru descurajarea vânzării și utilizării acestora și pentru prevenirea accidentelor provocate de acestea.

Potrivit Hotărârii nr. 8/27.11.2023, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Inspectoratul Teritorial de Muncă al Municipiului București, Comisariatul Regional pentru Protecția Consumatorilor București-Ilfov, Direcția Regională Vamală în colaborare cu ANAF-Antifraudă și Inspectoratul Pentru Situații de Urgență București-Ilfov vor exercita acțiuni de verificare și control în sfera de competență, iar acolo unde vor fi constatate nereguli se vor aplica sancțiuni conform prevederilor legale în vigoare.

Totodată, instituțiile menționate vor acționa în vederea descurajării comerțului cu materiale pirotehnice și pentru prevenirea și combaterea comerțului ilegal cu materiale pirotehnice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati